otsikkokuva

otsikkokuva

tiistai 6. tammikuuta 2015

Luonnonkosmetiikasta



Pyrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa vähentääkseni omaa kemikaalikuormaani, sekä aiheuttaakseni ympäristölle mahdollisimman vähän kuormitusta. Minulta taannoin kysyttiin mitä luonnonkosmetiikkaa käytän arjessani. Useita tuotteita löytyy onneksi kohtuullisen helposti tavallisista marketeista. Lisäksi täydennän valikoimaani luontaistuotekaupoista ja Ruohonjuuresta saatavilla tuotteilla. Luonnonkosmetiikka eroaa tavallisesta kosmetiikasta siten, että se sisältää luonnosta peräisin olevia raaka-aineita, kun taas tavallinen kosmetiikka sisältää myös synteettisiä ainesosia. Synteettisiä ainesosia voivat olla esimerkiksi parabeenit, alumiini ja silikoni. Tavallisessa kosmetiikassa käytetyistä kemikaaleista ei ole tehty kaikista pitkäaikaistutkimuksia mahdollisista haittavaikutuksista, saati sitten ristikkäisvaikutuksista kemikaalien kesken.

Suihku- ja kasvopesuaineissa suosin kotimaisia Frantsilan tuotteita. Frantsilan tuotteita käytän niin hoitoaineessa, shampoossa, suihkusaippuassa, kasvojen puhdistusemulsiossa, kasvojen kuorintavoiteessa, hammastahnassa kuin huulirasvassakin. Käsirasvoissa suosin Lavera –merkin tuotteita. Laveran tuotteista löytyy myös hyviä meikkejä. Deodoranteista tällä hetkellä käytössä on Sante-merkkinen tuote. Pro luonnonkosmetikka -kotisivuilla on lueteltu kattavasti tuotesarjat, joista löytyy luonnonkosmetiikkaa.



Omien hiusteni värjäämisen lopetin, kun vuosien värjäämisen tuloksena aloin saamaan allergisia reaktioita. Päänahkani alkoi kutisemaan loppujen lopuksi aina värjäämisen jälkeen. Olin ajatellut värjääväni hiukseni vielä kerran kokeeksi Ruohonjuuresta ostamallani Herbatint-värillä, kunnes seuraamassani Kemikaalikimara-blogissa varoitettiin myös tämän aiheuttavan mahdollisesti allergisia reaktioita. Väripurkki lensikin sen siliän tien roskakoriin. Tuossa värissä nimittäin käytetään myös synteettisiä kemikaaleja, kuten tavallisessa hiusvärissä. Ja tavalliseksi hiusväriksi se paljastuikin, vaikka ekokaupasta ostaessani oletin sen olevan täysin kasviväriä. Tarkkana siis suosittelen olemaan kaikkia, jotka haluavat käyttää täysin luonnonkosmetiikka. Viherpesua ja harhaanjohtavaa markkinointia on pilvin pimein ja vastuu on lopulta kuluttajalla eli sinulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti