otsikkokuva

otsikkokuva

tiistai 6. tammikuuta 2015

Täydellinen/epätäydellinen



Harva meistä on täydellinen. Ekologisuus ja ekohenkisyys ovat elämäntapoja, joihin pitää keskivertoihmisen herätä ja oppia. Monia oppivuosia on minulla itselläni jo takana, mutta tavoitteita on edelleen paljon saavuttamatta. Tärkeintä on pyrkiä tasapainoiseen elämään. Aloitetaan pienistä asioista. Muutetaan ensin omaa käyttäytymistä ja arvomaailmaa kestävämpään suuntaan. 

Arvomaailma ilmentyy mm. käytännön elämäntavoissa. Arvostan kauniisti kulunutta, kierrätettyä ja tuunattua sekä luovaa heittäytymistä. Tykkään värikkäästä sisustuksesta ja vaatteista. Samalla ihmettelen miten paljon ihmiset keskimäärin pukeutuvat turvallisiksi koettuihin väreihin, kuten mustaan, valkoiseen, harmaaseen ja ruskeaan. 

 Luovaa heittäytymistä 11.11.11. porukalla.

Monesti en oikein käsitä keskivertoihmisen ajatusmaailmaa, vaikka kovin sitä pyrinkin ymmärtämään. Elämän tarkoitus on tuskin ainakaan kuluttaminen ja shoppailu, josta moni näyttää tulevan ainakin näennäisesti hyvin onnelliseksi. En myöskään ymmärrä yletöntä vartalon leikkelemistä ja sitä mielikuvaa naisten ja miesten vartaloista, jota meille tuputetaan muotilehdissä. Ne ovat minulle ikään kuin tyhjiä ulkokuoria, joilta puuttuu henkinen ulottuvuus. En myöskään täysin ymmärrä ihmisiä, jotka menevät massan mukana melkein asiassa kuin asiassa. Koen heiltä puuttuvan oman ajattelun ja ilmaisun taito. Ei haluta erottautua. Ehkä siksi olenkin kulkenut omia polkujani niin kauan kuin muistan. 

Haluan omalla esimerkilläni näyttää, että elämäntapojen muuttaminen kestävämpään suuntaan on mahdollista ihan jokaisen kohdalla, kun lähdetään liikkeelle pienistä asioista. Tehdään se yhdessä, sillä yhdessä kaikki on helpompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti