otsikkokuva

otsikkokuva

tiistai 6. tammikuuta 2015

Rumpurentoutus


Idean rumpurentoutukseen sain minulle tärkeältä henkilöltä. Hän ehdotti josko sellaisen tekisin hänelle, kun nyt tuo uusi hieno sydänrumpu minulla on. Pitäisin rumpua lähellä hänen kehoa ja rummuttaisin tasaista rytmiä, kuin sydämen rytmiä. No, pitäähän tuota rumpurentoutusta kokeilla, sanoin minä ja hieno kokemushan se oli.

Sydänrumpu (=kehärumpu) on soitin, jonka matala ääni rentouttaa ja rauhoittaa kehon ja mielen kokonaisvaltaisesti. Sanotaan, että ihmiskehosta on jopa 65-70% vettä. Nestettä on soluissa ja soluvälinesteissä. Kehon nesteet värähtelevät rummun rytmin mukaan vaikuttaen syvälle kehon solutasoon. Värähtely hieroo koko kehoa samalla vilkastuttaen aineenvaihduntaa, tasapainottaen kehon energiakeskuksia ja luo yhteyden mielikuvien maailmaan samalla mahdollistaen sisäisen äänemme kuuntelun.


Värähtelyt ja rytmit ympäröivät meitä kaikkialla luonnossa. Molekyylit, tähdet ja planeetatkin värähtelevät. Eri eläinlajit pystyvät todistetusti kaukoviestimään pitkiäkin välimatkoja. Tällaisessa viestinnässä signaalit välittyvät värähtelyn avulla. Ihminen kuulee äidin kohdussa kasvunsa ensimmäisinä hetkinä sydämen äänen, joka on kuin rummun ääni. Voidaan siis kuvitella, että rumpurentoutuksen aikana palaamme tähän samaan autuaaseen tilaan.

Sydänrummun voi tehdä itse tai sellaisen voi myös ostaa. Omani sain Rumpu-Ukon puodista http://www.shamaanirumpu.net/ Sydänrumpu muistuttaa ulkonäöltään shamaanirumpua. Mutta tiesittekö, että sydänrummusta tulee shamaanirumpu vasta, kun se on vihitty. Vihkiminen tapahtuu noudattaen tarkasti vanhoja tapoja. Vihkimisen jälkeen rummusta tulee henkilökohtainen, eikä se toimi vieraissa käsissä.

En pidä itseäni mitenkään musikaalisena, mutta alkukantaiset äänet kyllä kiehtovat kovasti. Minua kiehtoo myös ajatus siitä, että sydänrumpu vie äänellään mukanaan muinaisiin säveliin. Siksipä ehkä ihastuinkin sydänrumpuun niin voimakkaasti. Sitä on helppo soittaa itselle omalla tavallaan tai vaikkapa rumpurentoutuksen kautta toiselle. Jos pitää nimetä hieno kappale sydänrummulla soitettuna, sellainen on mielestäni Eivør:in Trøllabundin live-esiintyminen: https://www.youtube.com/watch?v=LpiFmZLICgM Siinä Eivør laulaa kauniisti rummutuksen lisäksi ja onhan siinä tuo kurkkulaulu-osuuskin oikein mielenkiintoinen ja puhutteleva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti